Katalog
Nahrávám...
Oblíbené víno z hroznů, které dozrávaly na vinicích v Galileji a na Golanských výšinách. Aroma divokých lesních plodů a višní doplňují tóny tabáku a vanilky, získané zráním v dubových sudech. Víno má pěknou strukturu, zaoblené třísloviny, bohatý závěr a potenciál ještě zrát v dobrém sklepě.
Merlot kořenité vůně hřebíčku a pepře a plné chuti, ve které dominuje višeň a ostružina. Je vhodný k posezení u krbu i jako dokonalý doplněk jídel. Lze ho doporučit především k orientálním pokrmům, švestkové omáčce nebo pečeným masům.
Oblíbené cuvée smaragdového ryzlinku a odrůdy colombard. Polosuchý ryzlink dává vínu plnost a kulatost, colombard pak svěžest a ovocnost. Víno vhodné k těstovinám, rybám a modrým sýrům.
Tradiční burgundská odrůda s vůní a chutí citrusu, broskve a ananasu. Konec je příjemný, nenucený, kyselinka svěží. Víno kvasilo tři týdny při nízkých teplotách.
Kříženec syrahu a peloursinu vyšlechtěný dr. Durifem, po kterém je nověji pojmenováván, zdědil velmi tmavou barvu a intenzivní vůní koření, medoviny, někdy až pryskyřice. I když byl petit sirah vyšlechtěn ve Francii, uplatňuje se v sušších oblastech jako Kalifornie nebo Izrael.
Víno charakteristické širokou paletou vůní od čerstvě pokosené trávy přes brusinku a mango. V chuti je svěží, minerální s notami bylin a tropického ovoce. Závěr je příjemný, nenucený, dlouhý. Víno kvasilo tři týdny při nízkých teplotách.
Víno z merlotu a prozatím jediné mezinárodně uznané izraelské odrůdy argaman, která je křížencem španělského carignanu a portugalského souzaa. Hrozny z Galileje dávají svěží ovocité víno s příjemnou kyselinkou.
Víno z francouzské odrůdy se zdánlivě perským jménem je proslavené svou krásnou barvou a exotickým buketem s tóny karobového sirupu, medoviny, bílého pepře a čokolády. Ne neprávem některé příručky uvádějí rovněž vůni koňského sedla. Víno vhodné ke skopovému a pikantním uzeninám.
Oblíbené světlé víno příjemné a svěží vůně. Má krásnou strukturu, je vyvážené, příjemně lehké, nasládlé, v chuti s tóny citrusu a máty. Smaragdový ryzlink fermentoval tři týdny za nízkých teplot.
Rodinné stříbro Jižní Afriky v izraelské modifikaci. Vinařství Barkan bylo první. kdo začal s Peroldovým pinotem v Izraeli pracovat. Toto víno je ovocité s tóny koření. Vhodné je k červeným masům a k uzeninám.
Víno z burgundské odrůdy z experimentální vinice v Negevské poušti s tóny ostružin a višní. V případě archivace získá na sametovosti a kořenitosti. Díky klimatickým podmínkám a delšímu ležení ns slupkách je tmavší než tradiční evropské pinoty, ostatní charakteristiky jsou ale nezaměnitelné.
Růžové z odrůdy marselan je novinkou v nabídce Barkanu. Představuje svěží víno s notami granátového jablka, třešní až nakvašeného malinového nebo jahodového kompotu. Hrozny sklízí vinařství na vinicích v Galileji. Víno nahradilo v sortimentu růžový shiraz.