Katalog
Nahrávám...
Aktuálně největší výrobce vín v Izraeli vznikl v červnu 1990, kořeny společnosti ale sahají až do roku 1899. Z osady Barkan v Samaří, od níž odvozuje své jméno, se podnik postupně celý přestěhoval do kibucu Hulda nedaleko Tel Avivu. Zde od roku 1999 vznikal na základě australských vzorů moderní závod, který vedle vína produkuje rovněž vermuty, l...
Aktuálně největší výrobce vín v Izraeli vznikl v červnu 1990, kořeny společnosti ale sahají až do roku 1899. Z osady Barkan v Samaří, od níž odvozuje své jméno, se podnik postupně celý přestěhoval do kibucu Hulda nedaleko Tel Avivu. Zde od roku 1999 vznikal na základě australských vzorů moderní závod, který vedle vína produkuje rovněž vermuty, likéry a brandy pro značku Stock. Tým vinařů se snaží vyrábět stále lepší víno a pojišťovat tak přední pozici Barkanu mezi izraelskými výrobci. Hlavním vinařem Barkanu je zkušený Ed Salzberg. Vlastníci firmy, Jair Lerner a Shmuel Boxer, uzavřeli v roce 2005 strategické partnerství s izraelskou pivovarnickou skupinou Tempo Beverage (Heineken) s cílem využít jejích marketingových schopností. Barkan nabízí zákazníkům takřka neuvěřitelnou škálu vín v několika kvalitativních řadách. Révu pěstuje vinařství na stovkách hektarů vlastních pozemků, hrozny nakupuje i od dalších pěstitelů po celém Izraeli. Vína jsou vyráběna moderními metodami za přísného odborného i náboženského dozoru. Přestože je Barkan největším izraelským vinařstvím, udržuje velmi vysokou kvalitu své produkce. Díky tomu je víno žádáno po celém světě a každoročně se umisťuje na medailových pozicích na národních i mezinárodních vinařských soutěžích.
Dobře pitelné víno ze staré španělské odrůdy. Ve vůni dominují bezinky, v chuti překvapí svěží kyselinka a noty povidel. Tato středomořská odrůda, která se jen vzácně zpracovává samostatně, se vrací na stoly milovníků vína nejen v Evropě. Vhodná ke grilovaným masům, uzeninám i sváteční huse.
Světlé víno s nižším obsahem alkoholu, zato s vyšším obsahem přírodního cukru. V ústech je plné, hladké s tóny másla a letních květin. Mladistvý, nekomplikovaný a pitelný semillion potěší dobře vychlazený při letním posezení, vhodný je i jako doplněk k paštikám a dezertům.
Víno krásné struktury, plné višňové vůně a nádherné barvy. Černý rybíz a ostružiny v chuti přecházejí v okouzlující závěr. Nazrává v nových a v jednou použitých sudech. Pro výrobu jsou využívány hrozny z Horní Galileje a jihu Golan. Jedno z nejlepších vín v sortimentu. Získává medailové pozice na světových soutěžích, například International Wine and...
Část hroznů z Galileje a jihu Golanských výšin, které dosud Barkan užíval pro svoje Reservy, zpracová nově v řadě Special Reserve. Vína mají obecně nádhernou barvu, jiskru a v chuti jsou pestřejší se zvýrazněnými odrůdovými charakteristikami na úkor tónů po nazrávání v dubu.
Typický, v nových a jednou použitých dubových sudech nazrálý kabernet. Pikantní a plné víno s notami drobného černého lesního ovoce a tóny tabáku a vanilky. Celkový dojem umocňují vyvážené třísloviny. Hrozny byly sklizeny v Horní Galileji a na jihu Golanských výšin.
Oblíbené víno z hroznů, které dozrávaly na vinicích v Galileji a na Golanských výšinách. Aroma divokých lesních plodů a višní doplňují tóny tabáku a vanilky, získané zráním v dubových sudech. Víno má pěknou strukturu, zaoblené třísloviny, bohatý závěr a potenciál ještě zrát v dobrém sklepě.
Merlot kořenité vůně hřebíčku a pepře a plné chuti, ve které dominuje višeň a ostružina. Je vhodný k posezení u krbu i jako dokonalý doplněk jídel. Lze ho doporučit především k orientálním pokrmům, švestkové omáčce nebo pečeným masům.
Víno z hroznů sklizených v Judských kopcích a v Galileji. Část kvasí a nazrává v dubových sudech, část v nerezových tancích. Chardonnay kalifornského typu s krásnou vůni a chutí bílé broskve, citrusů, cukrového melounu a ananasu.
Hrozny pro toto víno dozrávaly v Galileji a čátečně v Judských horách. Relativně chladné klima dává vínu svěžest a ovocnost. Víno bylo vyrobeno metodou sur lie a 6 měsíců nazrávalo v dubových sudech.
Riesling svěží ovocné vůně. Chuť je na bílé víno nezvykle plná, hladká s tóny černého bezu a lipového květu. Krásný poměr kyselinky a cukru dělá z tohoto ryzlinku velmi dobře pitelné víno, které by v našich krajích patřilo mezi přívlastková. Zraje v nerezových tancích.
Tradiční burgundská odrůda s vůní a chutí citrusu, broskve a ananasu. Konec je příjemný, nenucený, kyselinka svěží. Víno kvasilo tři týdny při nízkých teplotách.
Sladké víno z odrůdy argaman. Připomíná kyperskou commandarii nebo slabší portské. Ve vůni dominují tóny rozinek a medu. Sladkosti se dosahuje přirozeně sesycháním hroznů, u nás by víno patřilo mezi přívlastková. Vhodné pro obřady na kiduš, havdalu a další.