Katalog
Nahrávám...
Víno z hroznů sklizených v Judských kopcích a v Galileji. Část kvasí a nazrává v dubových sudech, část v nerezových tancích. Chardonnay kalifornského typu s krásnou vůni a chutí bílé broskve, citrusů, cukrového melounu a ananasu.
Hrozny pro toto víno dozrávaly v Galileji a čátečně v Judských horách. Relativně chladné klima dává vínu svěžest a ovocnost. Víno bylo vyrobeno metodou sur lie a 6 měsíců nazrávalo v dubových sudech.
Tradiční burgundská odrůda s vůní a chutí citrusu, broskve a ananasu. Konec je příjemný, nenucený, kyselinka svěží. Víno kvasilo tři týdny při nízkých teplotách.
Mladé víno z odrůd viognier a chardonnay. Ve vůni je zřetelné tropické ovoce až bezinkový květ. V chuti je víno ovocně šťavnaté. Vyplatí se jej pít mírně chladnější, hodí se k předkrmům, mořským plodům, rybám a drůbeži.
Fortifikované dezertní víno z chardonnay sklizeného v lyžařském středisku Neve Ativ a na vinici v Odemu. 28 měsíců nazrávalo v dubových sudech vystavených slunci. Zlaté víno voní po sušených meruňkách, javorovém sirupu a oříškách. Ideální ke zralým modrým sýrům a dezertům.
Svěží, krásně nazlátlé chardonnay plné tónů tropického ovoce. Malá část vína nazrávala krátce v dubových sudech, proto dojem z vína dokresluje vanilka. Kyselinka je vybalancovaná, závěr je střední, velmi příjemný. Vhodné k drůbeži, sýrům a salátům.
Povedené chardonnay krásné barvy, v chuti je vedle tradičních ovocných tónů zřejmá silná dřevěná linka. Víno se proto skvěle hodí k lehce uzeným pokrmům, například smetanovým polévkám s uzeným úhořem nebo pstruhem, uzeným sýrům, ale i pikantním jídlům asijské kuchyně.
Velmi svěží víno světlé barvy. Ovocné tóny a pěkná kyselinka ho předurčují dobře vychlazené pro letní měsíce jen tak k posezení na terase či zahradě, jako aperitiv, nebo k mořským plodům a salátům. Nejlépe vypít ho co nejkratší dobu od sklizně.
Směs bílých odrůd chardonnay, sauvignon blanc a viognier. Chardonnay a viognier pochází z vinice na hoře Almon v Horní Galileji (728 m), sauvignon blanc ze známé vinice Kerem ben Zimra. Víno nazrávalo šest měsíců v sudech z francouzského dubu. Je hedvábné, plné s tóny tropického ovoce, meruněk, broskví a notami šafránu a muškátového oříšku.