Katalog
Nahrávám...
Rodina Segal přišla na území dnešního Izraele z Běloruska v roce 1925 a usadila se v Tel Avivu. V roce 1950 založila vinařský závod Ashkelon Wines, který byl později přejmenován na Segal´s. Vína z rodinného vinařství byla známa zajímavými a inovativními etiketami a zejména červená vína ze Segalova vinařství si udržovala až do konce osmdesátých l...
Rodina Segal přišla na území dnešního Izraele z Běloruska v roce 1925 a usadila se v Tel Avivu. V roce 1950 založila vinařský závod Ashkelon Wines, který byl později přejmenován na Segal´s. Vína z rodinného vinařství byla známa zajímavými a inovativními etiketami a zejména červená vína ze Segalova vinařství si udržovala až do konce osmdesátých let vysokou kvalitu. V roce 2001 koupil vinařství druhý největší izraelský vinařský závod Barkan a začal psát nové kapitoly historie. Vína pod značkou Segal´s se vyrábí v hlavním vinařském závodě Barkanu v kibucu Hulda. Hlavním vinařem značky je Avi Feldstein. Byl to právě on, kdo koncem devadesátých let poukázal na velký potenciál Horní Galileje jako místa produkce těch nejlepších vín v Izraeli. I když už dnes Segal´s není samostatným vinařským podnikem, jeho produkce a marketing funguje v rámci Barkanu odděleně. Vína značky Segal´s mají svůj charakter a jak přiznávají sami vinaři, nikdy nebyla tak dobrá jako v současnosti. Nejprestižnější značkou Segala je nefiltrovaný Unfiltered Cabernet Sauvignon. Slavné víno temně rudé barvy známé tím, že leží až 35 dnů na slupkách a pak 18 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu. Dalšími želízky v ohni této značky jsou Dishon Cabernet Sauvignon a Dovev Merlot. Jako jedno z prvních vinařství začal Segal pracovat s místní odrůdou Argaman.
Sladký mošt z modrých hroznů odrůd argaman a merlot. Ve vůni i v chuti dominují rozinky, med a květinové tóny. Může obsahovat stopy alkoholu (do 0,2%).
Další z kultovních izraelských červených vín. Velmi ovocný cabernet sauvignon z vinic v Horní Galileji. Vítěz prestižní přehlídky Terravino. Vyrábí se vzácně a v malém množství. Etikety jsou z ručního papíru s podílem vinných slupek a semínek. V případě nákupu šesti lahví dodáváme v originálním dřevěném boxu.
Izraelská odrůda odkazující na biblickou purpurovou barvu (argaman znamená temně červený) ve své zatím nejlepší a nejoceňovanější podobě. Velmi ovocné víno z Horní Galileje s jemnými notami vanilky a tabáku po zrání ve francouzském a americkém dubu, se kterým vinařství Segal velmi dobře pracuje.
Další ze "single vineyard" vín od Segala. Cabernet sauvignon z proslavené vinice Dišon v Horní Galileji rozvine svůj potenciál až po několika letech archivace. Noty drobného lesního ovoce, místních horských bylin i vanilky a tabáku z dubového sudu vytvářejí harmonické víno s okouzlujícím závěrem.
Vinice Dovev jižně od libanonské hranice dává asi ten nejlepší merlot v Izraeli. Vinaři si musejí na zralé hrozny počkat, ale za to se jim místní keře odvděčují velmi ovocným, v ústech šťavnatým vínem, které dalším zráním v láhvi získává na jemnosti a celé škále tónů, které k merlotu patří.
Cabernet sauvignon z galilejských hor si vedle typických tónů drobného lesního ovoce nese ještě noty máty a bylin. Ležení také v americkém dubu dává vínu novosvětský charakter. Je líbivé ihned po otevření, po dekantaci se ale odvděčí ještě širší paletou vůní a chutí.
Vůni a šťavnatost višní a černého rybízu doplňuje vanilka a tabák, které víno získává ležením v americkém dubu. Merlot z Horní Galileje zaujme skvělým poměrem kvality a ceny. Díky příjemné tříslovině se hodí k jemnější zvěřině a hovězímu. Může zrát několik let v dobrém sklepě.
Povedené chardonnay krásné barvy, v chuti je vedle tradičních ovocných tónů zřejmá silná dřevěná linka. Víno se proto skvěle hodí k lehce uzeným pokrmům, například smetanovým polévkám s uzeným úhořem nebo pstruhem, uzeným sýrům, ale i pikantním jídlům asijské kuchyně.
Oblíbené cuvée modrých odrůd cabernet sauvignon a merlot. Příjemná vůně višní a lesních plodů doprovázená notami koření a tabáku. Dobře pitelné víno, vhodné ke grilovaným masům, uzeninám, sýrům a jako první vzorek vinařského večera.
Velmi svěží víno světlé barvy. Ovocné tóny a pěkná kyselinka ho předurčují dobře vychlazené pro letní měsíce jen tak k posezení na terase či zahradě, jako aperitiv, nebo k mořským plodům a salátům. Nejlépe vypít ho co nejkratší dobu od sklizně.
Sladký dolihovaný muškát pro všechny milovníky aromatických plných vín. Vůně meruňkového džemu, ananasu a medu si bude společně s čistou hedvábnou chutí rozumět s foie gras, sýry s modrou plísní a dezerty.
Příjemně udělaný cabernet sauvignon z hroznů z Galileje a oblasti Samson. Aroma lesního ovoce doplňují noty koření, stojí za to dát vínu po otevření hodinu čas. Skvěle sedne k večernímu grilování, k uzeninám a vyzrálým sýrům.