Katalog
Nahrávám...
Rodina Segal přišla na území dnešního Izraele z Běloruska v roce 1925 a usadila se v Tel Avivu. V roce 1950 založila vinařský závod Ashkelon Wines, který byl později přejmenován na Segal´s. Vína z rodinného vinařství byla známa zajímavými a inovativními etiketami a zejména červená vína ze Segalova vinařství si udržovala až do konce osmdesátých l...
Rodina Segal přišla na území dnešního Izraele z Běloruska v roce 1925 a usadila se v Tel Avivu. V roce 1950 založila vinařský závod Ashkelon Wines, který byl později přejmenován na Segal´s. Vína z rodinného vinařství byla známa zajímavými a inovativními etiketami a zejména červená vína ze Segalova vinařství si udržovala až do konce osmdesátých let vysokou kvalitu. V roce 2001 koupil vinařství druhý největší izraelský vinařský závod Barkan a začal psát nové kapitoly historie. Vína pod značkou Segal´s se vyrábí v hlavním vinařském závodě Barkanu v kibucu Hulda. Hlavním vinařem značky je Avi Feldstein. Byl to právě on, kdo koncem devadesátých let poukázal na velký potenciál Horní Galileje jako místa produkce těch nejlepších vín v Izraeli. I když už dnes Segal´s není samostatným vinařským podnikem, jeho produkce a marketing funguje v rámci Barkanu odděleně. Vína značky Segal´s mají svůj charakter a jak přiznávají sami vinaři, nikdy nebyla tak dobrá jako v současnosti. Nejprestižnější značkou Segala je nefiltrovaný Unfiltered Cabernet Sauvignon. Slavné víno temně rudé barvy známé tím, že leží až 35 dnů na slupkách a pak 18 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu. Dalšími želízky v ohni této značky jsou Dishon Cabernet Sauvignon a Dovev Merlot. Jako jedno z prvních vinařství začal Segal pracovat s místní odrůdou Argaman.
Středně tělnatý merlot s vůní černého rybízu, višní a koření. Víno je jenom lehce políbeno dřevem, k ležení se využívají starší sudy. Hodí se k těstovinám s houbami, jemnějším masům a jídlům orientální kuchyně.
Svěží a voňavý smaragdový ryzlink částečně z vinic v Galileji, částečně v oblasti Samson. Postupně se z ryzlinkových tónů otevírá v tóny muškátových odrůd. Hodí se k drůbeži, těstovinám, méně sladkým dezertům a sýrům. Ideální je vypít ho co nejmladší.
Mladé polosladké víno z odrůdy cabernet sauvignon. Pochází z vinic ve středním Izraeli. Je velmi ovocné s notami drobných lesních plodů a višní, hodí se ke kořenitým mletým masům, telecímu, sýrům. Nenazrávalo v dubových sudech.